• Shpejt! Merr kamerën! Nga ekrani Lock, thjesht rrëshqitni butoni i kamerës së hapur lart. Ose rrëshqitni lart nga fundi i ekranit për të hapur Control Center, më pas prekni butoni i kamerës.

Shënim: Kur hapni Camera nga ekrani Lock, ju mund të shikoni (dhe madje redaktoni) fotot dhe videot duke prekur miniaturën në këndin e poshtëm majtas të ekranit. Për të ndarë foto dhe video, në fillim zhbllokoni iPhone.

Rrëshqisni ikonën e kamerës në këndin e poshtëm djathtas të ekranit Lock për akses të shpejtë te kamera.

Me iPhone, mund të bëni si fotografi ashtu edhe video HD. Dhe ka dy kamera, përveç kamerës iSight në pjesën e pasme, në pjesën e përparme është një kamera FaceTime për thirrjet FaceTime dhe autoportrete. Blici LED ofron ndriçim shtesë kur ju nevojitet, madje edhe si elektrik, thjesht rrëshqiteni te Control Center. Shikoni Control Center.

Camera në modalitetin Photo. Rrëshqisni ekranin majtas ose djathtas për të kaluar nga njëri modalitet në tjetrin. Butonat e blicit, HDR dhe Switch Camera shfaqen në krye. Prekni miniaturën në pjesën e poshtme majtas për të parë fotot dhe videot që keni realizuar. Butoni i diafragmës ndodhet poshtë në qendër. Butoni i filtrimit ndodhet poshtë djathtas.