Find My iPhone mund t'ju ndihmojë të gjeni dhe të siguroni iPhone tuaj me anë të aplikacionit falas Find My iPhone (i disponueshëm në App Store) nga një iPhone tjetër, iPad ose iPod touch ose duke përdorur një shfletues interneti të lidhur në Mac ose PC në www.icloud.com/find. Find My iPhone përfshin Activation Lock, i cili e bën më të vështirë përdorimin ose shitjen e iPhone-it tuaj nga të tjerët, në rast se ju humbet. ID-ja juaj e Apple dhe fjalëkalimi kërkohen për të çaktivizuar Find My iPhone ose për të fshirë dhe riaktivizuar iPhone.

  • Aktivizimi i Find My iPhone: Shkoni te Settings > iCloud > Find My iPhone.

E rëndësishme: Për të gjetur veçoritë e Find My iPhone, Find My iPhone duhet të aktivizohet përpara se të humbasë iPhone juaj. iPhone duhet të jetë në gjendje të lidhet me internetin që ju ta lokalizoni dhe siguroni pajisjen.

  • Përdorimi i Find My iPhone: Hapni aplikacionin Find My iPhone në një pajisje iOS, ose shkoni te www.icloud.com/find në kompjuterin tuaj. Hyni dhe zgjidhni pajisjen tuaj.

  • Play Sound:  Luan një tingull për dy minuta.

  • Modaliteti Lost:  Mund të bllokoni menjëherë iPhone tuaj të humbur përmes një kodi dhe t'i dërgoni një mesazh që shfaq një numër kontakti. iPhone gjithashtu gjurmon dhe raporton vendndodhjen e tij, në mënyrë që të shikoni ku ka qenë kur kërkoni aplikacionin Find My iPhone.

  • Erase iPhone:  Mbron privatësinë tuaj duke fshirë të gjithë informacionin dhe mediat në iPhone tuaj dhe rivendos iPhone në gjendjen fillestare të fabrikës.

Shënim: Përpara se ta shisni ose t'ia jepni iPhone dikujt, duhet ta fshini përgjithmonë për t'i hequr të gjitha të dhënat personale dhe për ta çaktivizuar Find My iPhone Activation Lock. Shkoni te Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings. Shikoni Do ta shisni apo do ta falni iPhone?.