Ju mund të transferoni informacion dhe skedarë mes pajisjeve tuaja iOS dhe kompjuterëve duke përdorur iCloud ose iTunes.

  • iCloud ruan përmbajtje si muzikën, fotot, kalendarët, kontaktet, dokumentet e më shumë, si dhe i shtyn ato me valë drejt pajisjeve të tjera iOS dhe kompjuterëve tuaj, duke mbajtur çdo gjë të përditësuar. Shihni iCloud.

  • iTunes sinkronizon muzikë, video, foto dhe më shumë, mes kompjuterit tuaj dhe iPhone. Ndryshimet që bëni në një pajisje kopjohen te të tjerat kur sinkronizoni. Ju mund të përdorni gjithashtu iTunes për të sinkronizuar skedarë dhe dokumente. Shikoni Sinkronizohuni me iTunes.

Ju mund të përdorni iCloud ose iTunes ose të dyja, në varësi të nevojave tuaja. Për shembull, ju mund të përdorni iCloud për të dërguar automatikisht fotot që bëni me iPhone në pajisjet e tjera, si dhe mund të përdorni iTunes për të sinkronizuar albume fotografike nga kompjuteri juaj në iPhone.

E rëndësishme: Për të shmangur duplikimet, mbajini kontaktet, kalendarët dhe shënimet të sinkronizuara duke përdorur iCloud ose iTunes, por jo të dyja.

Ju mund të menaxhoni gjithashtu manualisht përmbajtje nga iTunes, në panelin Summary të pajisjes. Kjo ju lejon të shtoni këngë dhe video, duke zgjedhur një këngë, video apo listë leximi nga biblioteka juaj iTunes, dhe më pas duke i zvarritur ato në iPhone në iTunes. Kjo është e dobishme nëse libraria juaj e iTunes përmban më shumë artikuj që mund të futen në pajisjen tuaj.