Stacionet e promovuara ofrojnë një mënyrë të shkëlqyer për të eksploruar muzikë të re në një shumëllojshmëri zhanresh. Krijoni gjithashtu stacionet e personalizuara, bazuar në zgjedhjen tuaj të artistit, këngës apo zhanrit. Shikoni iTunes Match.

PARALAJMËRIM: Për informacion të rëndësishëm mbi shmangien e humbjes së dëgjimit, shikoni Informacion i rëndësishëm për sigurinë.

Shënim: iTunes Radio mund të mos jetë i disponueshëm në të gjitha zonat. Për më shumë informacion mbi iTunes Radio, shkoni te support.apple.com/kb/HT5848.

Ekrani i iTunes Radio, me butonat History në këndin e sipërm majtas. Pranë pjesës së sipërme të ekranit ndodhet radha e stacioneve të promovuara. Poshtë ndodhen stacionet që keni krijuar ju, me butonin Edit në qendër majtas të ekranit.

Kur zgjidhni një stacion dhe luani një këngë, ekrani Now Playing shfaq kopertinën dhe kontrollet e riprodhimit. Prekni butoni Info për të zbuluar më shumë, për të krijuar një stacion të ri, për t'u sintonizuar në stacion, ose për të ndarë. Shikoni AirDrop, iCloud dhe mënyra të tjera për të ndarë.

  • Krijimi i stacionit personal bazuar në një artist, zhanër, apo këngë: Prekni New Station në ekranin iTunes Radio. Zgjidhni një zhanër, ose bëni një kërkim për artistin, këngën apo zhanrin e preferuar. Ju mund të krijoni gjithashtu një stacion nga ekrani Now Playing duke prekur butonin Create.

  • Redaktimi i stacioneve: Prekni Edit. Ju mund të përfshini ose përjashtoni artistë, këngë apo zhanre të tjera ose mund të fshini një stacion.

  • Influencimi i përzgjedhjeve të ardhshme të këngëve: Në ekranin Now Playing, prekni butoni Star, më pas prekni Play More Like This ose Never Play This Song. Ju mund ta shtoni gjithashtu këngën në iTunes Wish List.

  • Kapërcimi në këngën vijuese: Në ekranin Now Playing, prekni butoni Next. Ju mund të kapërceni një numër të kufizuar këngësh në orë.

  • Shikimi i këngëve që keni luajtur, ose shikimi i listës së dëshirave: Prekni History, më pas prekni Played ose Wishlist. Ju mund të blini këngë për bibliotekën tuaj. Prekni një këngë për ta dëgjuar paraprakisht.

  • Blerja e këngëve nga biblioteka juaj e personalizuar: Në ekranin Now Playing, prekni butonin e çmimeve.

  • Ndarja e një stacioni që keni krijuar: Në ekranin Now Playing, prekni butoni Info, më pas prekni Share Station.

  • Dëgjimi i iTunes Radio pa reklama: Abonohuni te iTunes Match (dhe aktivizojeni). Shikoni iTunes Match.