Butoni Home ju çon te ekrani Home, dhe ofron shkurtore të tjera të lehta.

Te iPhone 5s, ju mund të përdorni sensorin në butonin Home për të lexuar shenjën e gishtit, në vend që të përdorni fjalëkalimin apo fjalëkalimin e Apple ID. Shikoni Sensori Touch ID.

Gjithashtu, mund të përdorni butonin Home për të aktivizuar ose çaktivizuar veçoritë e asistencës. Shikoni Accessibility Shortcut.