Nëse po kërkoni të hyni në një uebsajt, të regjistroheni për një shërbim apo të bëni një blerje, ju mund të plotësoni një formular në ueb duke përdorur tastierën virtuale ose mund të bëni që Safari ta plotësojë për ju duke përdorur AutoFill.

  • Jeni të lodhur nga lidhja çdo herë? Kur pyeteni nëse dëshironi të ruani fjalëkalimin për sajtin, prekni Yes. Herën tjetër që vizitoni, emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi do të plotësohen automatikisht për ju.

  • Plotësimi i një formulari: Prekni një fushë për të nxjerrë tastierën virtuale. Prekni butoni prapa ose butoni i paravajtjes mbi tastierën virtuale për të lëvizur nga fusha në fushë.

  • Plotësimi automatikisht: Shkoni te Settings > Safari > Passwords & Autofill dhe aktivizoni Use Contact Info. Më pas, prekni AutoFill mbi tastierën virtuale kur plotësoni formularin. Jo të gjitha faqet e internetit e mbështesin AutoFill.

  • Vendosja e informacionit të kartës së kreditit: Shkoni te Settings > Safari > Passwords & Autofill dhe ruani informacionin e kartës së kreditit (ose pranoni ofertën e Safari për ta ruajtur për ju kur bëni një blerje), më pas kërkoni butonin AutoFill Credit Card mbi ekranin virtual kur jeni në një fushë karte krediti. Kodi i sigurisë i kartës suaj nuk ruhet, prandaj atë duhet ta vendosni vetë. Nëse nuk përdorni një kod për iPhone, është e rekomandueshme që ta përdorni; shikoni Përdorimi i një kodi me mbrojtjen e të dhënave.

  • Paraqitja e një formulari: Prekni Go, Search ose lidhjen në faqe e uebit.