С помощта на функцията Voice Control можете да осъществявате повиквания и да управлявате възпроизвеждането на музика. На iPhone 4s или следващ можете също така да използвате Siri, за да управлявате iPhone с глас. Вижте Отправяне на заявки.)

Забележка: Voice Control и настройките на Voice Control не са достъпни, когато функцията Siri е включена.

Екран на Voice control, който показва примерни команди, които можете да използвате. Вълнообразна линия се появява в долната част на екрана.
  • Използване на Voice Control: Изключете Siri в Settings > General > Siri (Настройки > Основни > Siri), след което докоснете и задръжте бутон Начало, докато се появи екранът Voice Control и чуете сигнал или докоснете и задръжте средния бутон на слушалките. Вижте Използване на слушалки на Apple.

За постигане на най-добри резултати:

  • Говорете ясно и естествено.

  • Изговаряйте само командите на Voice Control, имената или номерата. Правете кратка пауза между командите.

  • Използвайте цели имена.

  • Промяна на езика за Voice Control: По подразбиране Voice Control очаква да изговаряте командите на езика, за който е настроен iPhone (в Settings > General > International > Language (Настройки > Основни >Международни > Език)). За да използвате Voice Control с друг език или диалект, отидете в Settings > General > International > Voice Control (Настройки > Основни >Международни > Voice Control)

Voice Control за приложението Музика е винаги включено, но можете да предотвратите набирането от Voice Control, когато iPhone е заключен. Отидете до Settings > Touch ID & Passcode (Настройки > Идентификация с докосване и парола (iPhone 5s) или Settings > Passcode (Настройки > Парола) (други модели) и изключете Voice Dial (Набиране с глас).

Информация за специфични команди вижте в Провеждане на видео разговор: и Siri и Voice Control. За да получите повече информация за използването на Voice Control, включително за използването на Voice Control на различни езици, вижте support.apple.com/kb/HT3597?viewlocale=bg_BG.